tisdag 28 februari 2012

atomer



Läser om atomer. Fascineras av tanken på att något så litet kan existera. Så små så små och överallt omkring oss. Och tillsammans som ett grundämne med bara likadana, eller med olika förvandlade till molekyler. Pojkar undrar och förvånas, läser vidare och tänker. Och målar egna atomer. För att förstå. Målar atomer och limmar ihop till grundämnen. Och molekyler. Och sätter upp på väggen för att komma ihåg.


onsdag 22 februari 2012





Hittar gamla tröjor som skräpar i garderoben. Hittar pojkar som vill pyssla. Göra väskor utan att sy. Av tröjor de inte längre kan ha. Klipp och klipp. Klipp lite till. Pillra lite med snoddar i botten. Tre stycken gör botten ganska tät. Knyta ihop och....

...klart. Tygpåsar att bära hem böcker från biblioteket i. Eller stoppa fulla med bilar på väg till en vän för att leka. Eller badkläder för badhusbadet en annan dag.
Inspiration och instruktioner hittade vi här.

tisdag 21 februari 2012

Små söta spöken



Små vänner spelar spel och räknar med bönor när fingrarna inte räcker till. Målar ansikten på små bönor som blir spöken. Syr en liten påse där små spöken får sova. Till nästa gång. När vi ska räkna. Då tar vi fram små vännerna igen.




















semmeldag


Fettisdag, semmeldag. 
Hembakade runda små bullar med mumsig mandelmassa och vispad grädde. 
Med en kopp varm choklad och sällskap av finaste familjen. 
Mysfika medan solen strålar in genom fönstret och påminner om en vår som ska komma.

söndag 19 februari 2012

kikärtsbygge





Med tandpetare och kikärtor.
Bygger former, pussel som växer för varje ärta. 
Blir en tetraeder, en hexaeder, en bil, ett hus. 
Större och större byggen växer fram.