måndag 25 juni 2012

Harry Potter spell book









Pojken vill lära sig alla formler, alla mysterier ur böckerna och filmerna om Harry Potter. Letar länge på nätet, vet att de ska finnas här någonstans. Hittar rätt till slut och samlar allt, gör om layouten så att den passar i en bok. Hittar rätta typsnittet. Spara och skriv ut. Inte som vi tänkte. Funderar lite och gör om. Skriver ut. Det ser bra ut! Skriv ut resten och så klipp. Göra bokomslag med tjocka pappret. Limma ihop boken och omslaget ihop. Rita och skriva och boken får ligga och torka så att limningen ska hålla. Otålig pojke väntar och väntar. Med trollspöet redan färdigt, redo för formler och äventyr. Så äntligen! Boken är färdig och pojken är nöjd. Och stolt.


fredag 22 juni 2012

Midsommarmat vid Hällö brygga.



Midsommarmat på klipporna vid havet.  
Sol och varma vindar. Doft av vatten och grönt.
Midsommarbuffe med allt det goda. Små korvar och majonäs, ägg och bönor, potatis, dill och sill. äppelmust från åländska äppelgårdar. Det godaste vi ätit på länge! Och sen, till efterrätt, godaste raw food-tårtan med jordgubbsmousse och cashewgrädde. Fulla magar, glada barn. Bus i vattnet och ett nerblött gips... Midsommarmat och bus vid vattnet.




Midsommar i Geta










torsdag 14 juni 2012

Pommern




 Efter seglarskolan. Går och tittar på en större segelbåt än lilla jollen. Går till Pommern, sin tids sista fraktsegelfartygt i originalskick. Stort och mäktigt ligger det i Mariehamns västra hamn. Minns livet på vattnet och berättar om flydda tider och ett hårt liv ombord. Över världens hav, fraktade varor från en kontinent till en annan. Långa resor, besvärliga strapatser och hårt arbete ombord. Vilar nu och berättar historien vidare. För oss som inte var med.





http://www.mariehamn.ax/pommern

onsdag 13 juni 2012




Liten pojke bakar tigerkaka att bjuda stora bror. 
Knäcker och smälter, vispar och blandar. In i ugnen. Många -är kakan klar snart? Många tittningar i ugnen. Och så till slut är den klar.
Ut ur ugnen, upp på kakfatet. Skära och bära ut i solen. Tappar hela kakan! Men det gick visst bra.
Bjuder stora bror som sitter i gräset och målar. Picnic i målarlådan. På filten i gräset.