onsdag 25 juli 2012

Fem år idag hurra!

Liten pojke har födelsedag idag. Fem år sedan den dagen lilla pojken kom till världen. Fem år av kärlek. Av bus och av kiv. Och kramar i massor. Ha den äran älskade unge!

tisdag 24 juli 2012

hittar en skatt och skriver en lappCyklar runt och ser sig omkring. Hittar en skatt. Kan man behålla en skatt? Sätter upp en lapp och väntar. Och väntar. Om ingen ringer är den min då? Ja, då är skatten din.

måndag 23 juli 2012

Sommarkväll på teatern På egna teatern, när pappan ska spela föreställning. Hela familjen är där och hjälper till. Sälja biljetter, flytta runt stolar och visa besökare tillrätta. Finns det platser kvar? Har alla fått sina biljetter och kom vi ihåg att lämna ut program? I en glänta där solen alltid lyser sjunger pappan och där är vi i sommarkvällen. Pojkar räknar, hjälper till och får äta Saras godaste kakor när föreställningen är slut.

onsdag 4 juli 2012

Visby 
Mamman tar pojkarna med sig till Gotland. Visby, Almedalen. Båt buss buss båt. Och så en buss till. Sen är vi framme. Men var är huset? Får hjälp av trevliga ortsbor, skjuts i gammal fin Volvo och hittar rätt.
Pratar exil med politiker, seminarium, politiska tält gator upp och ner. Samhällskunskap på riktigt. Gratissaker, ballonger. Bära och släpa packning. Matsäck vid vattnet, glass med moster, morbror och kusinerna medan mamman pratar på seminarium.
Lek i lekparken såklart. Prova på sporter på idrottens dag. Träffar nya vänner i stugan. Leker och busar. Hittar biblioteket i Visby och läser en stund. Plockar stenar på stranden på väg till färjan.  
Pappan möter upp när färjan kommer in i hamn. 
Vilket äventyr vi haft, underbara ungar!

tisdag 3 juli 2012

Bilar bilar bilar...Hamnen i Visby. Lämnar väskorna på färjeterminalen och vimlar ut i folkmassan. Hittar bilar. Gamla fina, skruttiga, blanka, rostiga.  Pojkar med stora ögon tittar och beundrar. Drömmer om en alldeles egen.


måndag 2 juli 2012

Mamman och barnen på äventyr

Tar båten från Åland. Ut på äventyr. Till fots med packade ryggsäckar och fyllda matlådor. Mot Gottland en solig dag i juli.