fredag 30 november 2012

Novemberdagar










 Novemberdagar. Mörkret smyger sig på soliga höstdagar. Tända ljus under långa kvällar i huset i Geta. Njuta av dagsljuset i trädet med en bra bok. Öva sina färdigheter på enhjulingen innan snön kommer. Sitta en stund nere vid vattnet. Dricka varm choklad och hitta något att teckna av. Byta däck på bilen. Alla vill hjälpa till. Såklart. Hoppa på saknad studsmatta. Äntligen hemma igen! Hoppa hoppa hoppa. Alla på samma gång. Såklart. Och så den efterlängtade dagen i dojon. Gradering. Gul lapp att sätta på bältet. Stolt karateka. Ljusfest på torget i Mariehamn. Locka solen tillbaka med hundratals lyktor. Och smida med hjälp av Anna Smed med fältässjan. Medan den första snön sakta faller och november snart blivit december.

måndag 19 november 2012

Bill Dollar


Skickar iväg en platt vän till brevvänner i ett annat land långt bort. Bill Dollar får resa till Michigan, USA, med tom dagbok till brevvännerna Alex och Jacob. Ska få se vardag i landet långt borta och kommer så småningom hem med en fullskriven dagbok och bilder på det han varit med om. Och snart kommer en annan platt vän för att bo hos oss en stund.

lördag 3 november 2012

mammans födelsedag






Chokladtårta. tända ljus. Teckningar och paket. God mat och te i soffan med nya böcker och nya stickningar. Ungar med lego på hela ardagsrummet. Precis som det ska vara. När mamman har födelsedag..

födelsedag. trädgårdsdag.

 Födelsedag i trädgården. 
Sol och jordiga spadar. varm choklad och brinnande eldkorg.
Älskade ungar. Busiga, skrattande. Mammans bästa födelsedag.