tisdag 6 oktober 2009

En liten pojke vill hem

Vi tänker på en liten pojke som vill hem till sina föräldrar.
Och på hans föräldrar som saknar en liten pojke hemma.
Läs mer här

3 kommentarer:

  1. Jag tycker det är så konstigt att det inte skrivs mer om detta. Och att det fortgår. Det är fullkomligt obegripligt för mig faktiskt. Skadan att bli fråntagen sina föräldrar måste ju rimligtvis vara mycket större än skadan av att inte gå i skolan. Hur jag än vänder och vrider på det och också försöker se det ur socialens perspektiv blir det konstigt. Är de rädda för att det som hände i Uppsala ska upprepas kanske. Då en familj blev misshandlad och kränkt av en sinnesrubbad pappa? men det låter så konstigt ändå.....Orimligt liksom.

    SvaraRadera
  2. Konstigare blir det med tanke på tiden omhändertagandet ägde rum, 25 juni, då har de flesta närmare två månader kvar på sitt sommarlov?

    SvaraRadera
  3. Ja. Och ännu konstigare blir det när man från början anger att pojken inte gick i skolan som det tyngst vägande skälet, men sedan dementerar det efter ifrågasättande från hemundervisningsorganisationer både i Sverige och utomlands. Då ändrar man sig och menar att det inte alls var det tyngsta skälet. Och riktigt ruskigt tycker jag att det är att JO inte ens tar upp fallet, trots anmälningar.

    SvaraRadera