tisdag 14 augusti 2012

Sashiko och SushiVill lära sig japanska och läsa originalmanga, vill bli mästare i karate  och tävla med de stora, inspireras och fascineras av Japan och det som är japanskt. När mamman hittar en bok om sashiki, japanskt broderi, och enkel japansk matlagning går hela dagen i japanska tecken. Mamman syr en väska och pojken broderar. Noga, ordentligt, på japanskt vis.
Mamman och mellanpojken hjälps åt att sy en plånbok, hittar mönster i Mollie Makes och klipper till.
Vill prova Sashiki också han. Stygn för stygn, och sen sy ihop. Plånboken blir färdig och rymmer alla fina pappersdollar han tycker om att skriva ut från nätet. Syr ett pannband på egen hand. Dekorerar med Japans flagga och japanska kanji, tecknen för jord, eld, vatten, vind och blixt.


När dagen gått och magen kurrar tar stora bror fram receptboken och letar. Vad finns det här som ser gott ut? Vad har vi hemma att laga till? Mamman och pojken hjälps åt att laga till en måltid på japanskt vis, med sushi, sojasås, risbollar, tofu och omelettrulle.

Mätt i magen, med nya kunskaper och nya egna kreationer. Inatt sover vi gott och imorgon packar vi nya väskor när vi åker in till stan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar